2015. június 12., péntek

Banános, édes falatkák

Újabb egyszerű kekszet készítettem, mely nem az a hagyományos, ropogós keksz, hanem egészen puha a banántól. A nagylányomnak egészen bejött, majdnem megette a felét a délután. Utána már nem is volt éhes. Ezt a kekszet el tudom képzelni mandulatejbe beletördelve és müzliként fogyasztva. Persze mehet mellé sok-sok friss gyümölcs is.


Hozzávalók:
  • 3 nagy ÉRETT banán (kb. 42-45 dkg)
  • 20 dkg aprószemű zabpehely
  • 10 dkg apróra tört dió vagy mandula
  • 6 dkg kókuszolaj
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 1/3 tábla keserűcsoki forgács
  • 3-4 csepp narancsolaj
  • 1 teáskanál vaníliapor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • jó nagy csipet só
Elkészítése:
  1. A banánt villával vagy bormixerrel dolgozzuk pépesre.
  2. Mindent keverjünk hozzá, és jól keverjük össze. (Már ez így önmagában is nagyon finom.)
  3. A sütőt melegítsük elő.
  4. Egy zsírpapírral bélelt tepsibe (teás)kanalazzuk bele a masszát. Majd lapítsuk le, formázzuk kerekre.
  5. 180 fokon, 15 perc alatt süssük meg.
Mint írtam, ez nem egy ropogós, hanem egy kellemesen puha keksz lesz. Ha kihagyjuk belőle az olajos magot és a csokit, akkor a babák is nyugodtan ehetik.