2015. május 15., péntek

Baracklekváros-mandulás linzer

Készítettem már korábban is linzert, de most kihagytam belőle a tojást, és vaj helyett kókuszzsír került bele. Holnap szülinapi és névnapi bulira készítettem, remélem az osztálytársaknak is ízleni fog. A párom gyorsan szakvéleményt állított ki, melynek az eredménye: FINOM.


Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt vagy BL80-as liszt
  • 5 dkg mandula
  • 15 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 60-70 ml növényi tej
  • 20 dkg kókuszzsír
  • csipet só
  • Töltelék: házi baracklekvár mézzel édesítve és vaníliapor is került bele
  • Tetejére: nyers csoki
Elkészítése:
  1. A blansírozott mandulát száraz serpenyőben megpirítom, majd kávédarálón megdarálom.
  2. Kimérem a lisztet, hozzáadom a többi száraz hozzávalót is.
  3. Szétmorzsolom benne a kókuszzsírt, majd apránként adagolom hozzá a tejet. Könnyen gyúrható, puha tészta legyen.
  4. Beteszem a hűtőbe úgy 1 órára.
  5. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
  6. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom.
  7. 180 fokon, 10-12 perc alatt kisütöm. 
  8. Megtöltjük a lekvárral, és a tetejét megcsorgatjuk csokival.