2015. április 9., csütörtök

Kókusztejszínes müzli leheletnyi juharsziruppal

Sokszor van olyan, amikor nincs idő kását főzni, de mégis kellene valami tápláló reggeli. Nos, ez a fincsi müzli 3 perc alatt összedobható, amíg öltözöl és készülődsz, addig megpuhulnak az apró zabpelyhek... és már eheted is.


Hozzávalók (1 adag):
  • fél doboz (1 dl) kókuszkrém
  • 1 dl víz (vagy növényi tej)
  • 3-4 evőkanál aprószemű zabpehely (ha van készen granolád, akkor ezt használd)
  • 1 alma
  • kis marék áztatott/szárított dió vagy más olajos mag
  • 1 teáskanál mazsola
  • 1 késhegynyi vaníliapor
  • csurgatásnyi juharszirup
Elkészítése:
  1. Öntsd a tálba a kókuszkrémet és a vizet. Keverd össze, szórd bele a vaníliaport és a mazsolát.
  2. Majd mehet hozzá a zabpehely (vagy a granola, ebben az esetben nem szükséges dió, hiszen a granolában van) és a dió.
  3. Keverd össze, majd kockázd bele 1 almát.
  4. 5-10 perc elteltével csurgasd meg egy pici juharsziruppal, és eheted is.
Jó étvágyat!