2015. március 20., péntek

Medvehagymás zöldborsó krémleves

Mit is főzzek ma? Ugye ezt a kérdést ti is gyakran felteszitek? Tegnap vettem egy csomag medvehagymát, úgyhogy az biztos volt, hogy fog kerülni bele. Próbáljátok ki, amíg még van medvehagyma. Bár, szezonon kívül szárított medvehagymát szoktam az ételekbe tenni.


Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 csésze zöldborsó
  • 1 közepes méretű krumpli
  • 5-6 medvehagyma levél
  • himalája só, bors
  • 1/2 zöldségleves kocka (mindenmentes!)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • tökmag a díszítéshez
Elkészítése:
  1. A kókuszolajat olvasszuk meg, majd tegyük bele a kis kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Picit később dobjuk rá a zöldborsót és a kockára vágott krumplit.
  2. Süssük, pároljuk picit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy csak ellepje.
  3. Fűszerezzük, és főzzük puhára (úgy 10 perc)
  4. Vegyük le a tűzről, és vágjuk bele a medvehagymát.
  5. Botmixer vagy turmix neki!
  6. Díszítsük pirított tökmaggal és egy kis medvehagyma levéllel.