2015. február 28., szombat

Kókuszos-zabkása golyó

Reggel egy kicsit túlterveztem a szokásos kása reggelinket, és kimaradt úgy 30 dkg főtt zabkása. Úgyhogy lett belőle uzsonna. A gyerekek még örültek is neki, mert úszás után igen éhesek voltak.


Hozzávalók:
  • 30 dkg sűrűre főtt kókuszos zabkása
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál kókuszvirágcukor (mivel a kásába nem tettem édesítőszert)
  • 6 dkg áztatott/szárított dió
  • 6 dkg aszalt szilva
  • 2-3 csepp narancsolaj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • fél narancs leve
Elkészítése:

Mivel ebéd után állítottam össze, addigra már teljesen kihűlt a kása. Minden hozzávalót hozzákevertem a főtt kásához, és jó alaposan összedolgoztam.

Vizes kézzel kis gombócokat formáztam, és kókuszreszelékbe forgattam.