2015. február 16., hétfő

Gesztenyés puding pirított mogyoróval

Tudjátok mi a különbség a puding és a kása között? Nos, ha az egészséges alapanyagokból van, és nem pl. keményítőből, akkor SEMMI. Egy icipici különbség azért mégis lehet. A kását többnyire pehelyből készítjük, míg a pudingot lisztből vagy darából. A puding így készülhet köleslisztből, zabpehely darából, vagy éppen rizsdarából/lisztből. Nos, ez a recept is barnarizsből készült. Van egy pelyhesítőm, mellyel a rizst a keménysége miatt pelyhesíteni ugyan nem lehet, de jó darát tud készíteni.


Hozzávalók:
  • 5 dl növényi tej-víz keveréke
  • 10-12 dkg barnarizs
  • késhegynyi vaníliapor
  • késhegynyi fahéj
  • 6 dkg natúr darált gesztenye (A Sparban lehet venni cukrozatlan, natur, főtt, darált gesztenyét)
  • 4-5 csepp narancsolaj
  • ízlés szerint kókuszvirágcukor
  • maréknyi mogyoró
  • fél tábla 70%-os étcsoki
Elkészítése:
  1. A folyadékot felteszem főni, csipet sót, fahéjat és a vaníliát is beleszórom.
  2. Hozzáöntöm a rizsdarát. Úgy 15 perc alatt készre főzöm.
  3. Leveszem a tűzről, majd hozzákeverem a gesztenyét és a narancsolajat. Édesítem, majd hagyom kihűlni.
  4. Mielőtt tálba kiszedem, beleteszem a pici darabokra vágott csokit.
  5. A mogyorót késsel feldarabolom, majd száraz serpenyőben egy picit megpirítom.
  6. Tálaláskor friss gyümölccsel, pl. málnával, eperrel díszítem.
BABAKONYHA TIPP: A gesztenye a babák első ételei között lehet. Mielőtt a csokit és a narancsolajat hozzáadjuk, szedjünk ki a babánknak belőle.