2015. február 17., kedd

Csőben sült brokkolis karfiol vegán módra

Nos... megint brokkoli és karfiol. De nem tudok ráunni, szeretem minden formában. Ennek a receptnek az ötlete innen származik, viszont kissé átalakítva vegánosítottam azt.


Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 batáta (édesburgonya)
  • 1 dl köles
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál kókuszolaj vagy bio vaj
  • késhegynyi gyömbérpor
  • himalája só, bors, chili
Elkészítése:
  1. A brokkolit és a karfiolt szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg.
  2. Sós vízbe főzzük meg, de csak roppanósra! A karfiolt picit tovább kell főzni, mint a brokkolit.
  3. Közben 3x mennyiségű vízben főzzük meg az előzőleg alaposan átmosott kölest.
  4. A köleshez öntsünk egy kevéske főzővizet, majd botmixerezzük krémesre. Olyan tejföl állaga legyen.
  5. Reszeljük bele a fokhagymát, a zsiradékot és a mustárt. Fűszerezzük.
  6. Egy jénai tál aljára tegyük a meghámozott, felkarikázott batátát. Tegyük rá a brokkoli és a karfiol darabokat.
  7. Ezt öntsük le a kölesöntettel.
  8. Tegyük be a sütőbe, és mintegy 30 perc alatt süssük össze.