2015. január 7., szerda

Tuti fincsi gluténmentes muffin

Gyakran sütök muffint, mert gyorsan megvan (bár sokkal hamarabb el is fogy). Szóval ez nagy kedvenc, hiszen az alapanyagok önmagukban is szeretni valók. Sokáig ezt az alapreceptet használtam, de most sem joghurt, sem sangria nincs itthon, így ez lett belőle. Nos, ez tuti finom lett.


Ime a recept:

Száraz összetevők:
  • 8 dkg kókuszreszelék (lehetőleg ne legyen kén-dioxiddal kezelt)
  • 8 dkg rizsliszt
  • 2 dkg kukoricaliszt
  • 2 dkg kókuszliszt (ha nincs, akkor rizsliszt)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 mk. vaníliapor
  • csokireszelék
  • 1 marék aszalt meggy
  • csipet só
Nedves összetevők:
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2 marék magozott meggybefőtt
  • 1 tojás helyett én 1 ek. őrölt lenmagot 2 ek. vízzel összekevertem, és kicsit állni hagytam
  • meggylé, kókusztej (annyi, hogy jó állaga legyen)

összekeverni és sütni...
Én többnyire 24 muffinformában szoktam sütni. Kb. 30-35 perc alatt 180C-on megsül. Hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!