2015. január 4., vasárnap

Pikáns sült sárgarépa

Ez az egyszerű étel lehet köret, vagy salátával és pirított dióval önálló ételként is megállja a helyét. Nagyon ízletes. Legközelebb egy kis brokkolit is fogok hozzátenni, már csak a szín kedvéért is. Kínálhatjuk bármilyen salátával és húspótló fasírttal. Én krumplifasírot készítettem hozzá, és madársalátával tálaltam.


Hozzávalók (2 adag):
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • gyömbér, római kömény, só
  • őrölt garam masala
  • kevés frissen facsart narancslé
  • pirított dió
Elkészítése:
  1. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.
  2. Egy jénaiba tegyük bele, majd szórjuk meg a gyömbérrel, köménnyel és sózzuk. Locsoljuk meg az olajjal és a narancslével.
  3. Fedjük le, majd 250 fokon süssük úgy 30-40 percet.
  4. Vegyük le róla  a fedőt, és pirítsuk még egy kicsit.