2015. január 12., hétfő

Avokádókrém alias guacamole

Pár éve került be a konyhámba az avokádó, nagyon szeretem, írtam is már róla egy blogot. A gyerekek csokikrémként szeretik, és viszont előszeretettel teszem bármilyen salátába. Most viszont egy egyszerű krém készült belőle. Finom vendégváró falatkák készíthetők belőle. Azért vigyázzunk vele, mert azért 80%-a csak zsír, könnyen "megfeküdheti" a gyomrunkat.


Hozzávalók (4 főre):
  • 2 érett avokádó
  • 1 kisebb zöldcitrom leve
  • 1 újhagyma vagy vöröshagyma apró kockára vágva
  • chili, só
  • 1-2 zúzott fokhagyma
  • zöldfűszer: metélőhagyma, petrezselyem vagy koriander
Elkészítése:
  1. Az avokádót húsát villával törjük össze, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük, és tálalhatjuk is.
Remek mártogatósnak, pirítósra vagy zöldségekre halmozva.