2014. december 22., hétfő

Karácsonyi visszaszámlálás 3+1 nem hagyományos karácsonyi édesség

Amennyiben hagyományos bejglit szeretnél sütni, akkor itt elolvashatod az erről szóló blogomat, bár van egy másik is, ahol magáról a bejgli rendeletről írok. Én most inkább egy kicsit szokatlan, de ugyanakkor gyorsan elkészíthető édességeket javaslok. Én ezeket fogom elkészíteni karácsonyra.



1. Mogyorós brownie lágy, csokis habbal
Hát... ez a kedvencem. Mindig valami új kerekedik ki belőle, annak ellenére, hogy a tésztája majdnem mindig ugyanaz. A tésztát napokkal előtte elkészíthetjük, csak a habot kell gyorsan készre turmixolni.


2. Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival
Ennek is az a nagy előnye, hogy napokkal előtte el lehet készíteni, a hűtőben semmi baja nem lesz. Nagyon dekoratív, finom édesség.



3. Narancskrémmel töltött nyers muffin
Nagyon szeretem ezeket a muffinokat, mert a tésztája a hűtőben sokáig eláll, szükség esetén csak meg kell tölteni. Az a jó benne, hogy végtelen lehetőségek vannak, bármivel meg lehet tölteni őket. Készítettem már aszalt szilvásat, csokikrémeset is. A megadott mennyiségből 5 db muffin készült.



Hozzávalók: 
Tészta: 
  • 10 dkg apró szemű zabpehely 
  • 10 dkg cukrozatlan, aszalt datolya 
  • cukrozatlan kakaópor 
  • pici víz 
  • csipet himalája só 
Töltelék:
Elkészítése: 
  1. A tészta alapanyagaiból tésztát gyúrok. Szükség van egy szilikonos muffinformára, amit beleteszünk egy fém muffinformába. Így könnyebb belenyomkodni a formába a tésztát. 
  2. A krémhez a mandulát éjszakára beáztatom, majd lehúzom róla a barna héját. 
  3. A narancs levével összeturmixolom (ha kell, kevés vizet adhatunk hozzá). Hozzáadom a többi hozzávalót is. Picit folyékony, de a hűtőben fog keményedni. 
  4. A tetejére ráteszem a nyers csokit. Betesszünk a fagyasztóba kb. fél órára, és ehetjük is. 
Ha a tésztát kiszárítjuk, akkor bármikor hozzáférhető sütink lesz, hiszen akkor már csak tölteni kell.

3+1 Almalapos különlegességek
Egyrészt a kihagyhatatlan zserbó szeletet feltétlenül elkészítem, ez a gyerekek kedvence. De nagy kedvenc a feketeerdő palacsinta is, melybe avokádós csokikrém kerül mandulás joghurttal és friss meggy szemekkel.


Bárhogy is döntessz, bármilyen édességet is készítessz, a fő szempont mindenképp a teljes értékűség legyen. Valamint a mértékletesség. Akkor karácsony után is ugyanolyan jól fogjuk magunkat érezni, mint előtte.

Boldog Karácsonyt Kívánok!