2014. november 24., hétfő

Chilis zöldséges köles savanyú káposztával

Zöldséges kölest gyakran készítek, többnyire csicseriborsóval vagy gombával. Most egyik sem volt kéznél, viszont még egy kevés savanyúkáposzta csücsült a hűtőben. Úgyhogy a kettőt kombinálva remek ebéd lett belőle.

Ahogy lassan kúszik be a tél, jól esik a csípős savanykás étel. Próbáljátok ki.


Hozzávalók (2 adag):
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1/2 karalábé
  • 4-5 brokkolirózsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál lecsó
  • kevés kókuszolaj
  • só, bors, chili
  • 1/2 leveskocka (mindenmentes) vagy házi vegeta
  • 1 bögre köles
  • 3-4 marék savanyúkáposzta
Elkészítése:
  1. A hagymát vágjuk fel kis kockára, majd a kókuszolajon pirítsuk meg.
  2. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott zöldségeket (brokkoli kivételével), és pirítsuk együtt egy kevés ideig.
  3. Adjuk hozzá a lecsót, majd öntünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi.
  4. Fűszerezzük.
  5. Kb. 10 perc alatt majdnem megpuhul a zöldség. Ekkor hozzáadom a kis rózsára szedett brokkolit, és az átmosott kölest.
  6. Öntsünk még hozzá egy kevés vizet, és lefedve főzzük puhára. Kb. 10 perc.
Ekkor is hozzá lehet keverni a káposztát, vagy tálaláskor rétegezzük a kölessel.