2014. november 29., szombat

Gombás-zöldséges ragu gluténmentes tésztával

Ez egy igazán egyszerű étel, fél óra alatt tálalható is. Kedvenc zöldségünket tegyük bele, én mindig használok sárgarépát és brokkolit.


Hozzávalók: (2 adag)
  • 1 csésze zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa)
  • 1 csésze brokkoli rózsáira szedve
  • 6-8 db közepes méretű gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl rizstejszín/zabkrém
  • 3-4 evőkanál zabliszt 
  • só, bors, chili
  • 1/2 mindenmentes leveskocka vagy házi vegeta
  • kevés kókuszolaj
  • 1 csomag gluténmentes tészta
Elkészítése:
  1. Egy kevés kókuszolajon süssük meg a gombát annyira, hogy a keletkezett lé elpárologjon. Tehát már majdnem pirulnak a gombák.
  2. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hagymát, és a kockára vágott zöldségeket. Süssük-pároljuk együtt úgy 5 percig.
  3. Reszeljük bele a fokhagymát és fűszerezzük.
  4. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, mivel zaftra szükség lesz.
  5. Eközben főzzük ki a gluténmentes spagetti tésztát.
  6. Mikor már majdnem megfőtt a répa, adjuk hozzá a brokkolit.
  7. Pár perc elteltével szórjuk bele a zablisztet vigyázva, hogy ne legyen csomós. Akár ki is keverhetjük a rizstejszínnel, de  én nem szoktam ezért mosatlanítani.
  8. Adjuk hozzá a rizstejszínt is.
  9. Rottyantsuk össze, pár perc alatt besűrűsödik.
Jó étvágyat!