2014. október 24., péntek

Almás-diós diákcsemege gyömbérrel, fahéjjal, gránátalmával

A párom a minap kérdezte, hogy milyen lehet a pirított dió. Nos, ezt a mondatát továbbgondolva, és a versenyszellemmel vezérelve született meg ez az igazán ízletes diákcsemege. Valóban finom, a gyerekeknek is ízlett, és nem utolsó szempont az sem, hogy pillanatok alatt elkészült.


Hozzávalók: (személyenként) 
  • 1 marék dió (áztatva, szárítva) 
  • 1 alma 
  • 1/2 gránátalma 
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • késhegynyi fahéj 
  • csipetnyi gyömbér (vagy reszelt friss gyömbér) 
  • csipet himalája só 
Elkészítése: 
  1. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg. 
  2. Adjuk hozzá a mézet és a felkockázott almát. 
  3. Pár percig pirítsuk, de figyeljünk arra, hogy az alma megtartsa alakját. 
  4. Vegyük le a tűzről, fűszerezzük, és keverjük hozzá a gránátalmát. 
Jóízűen kanalazzuk be.