2014. szeptember 10., szerda

Sokhagymás krémleves

Én a krémleveseket sosem bonyolítom túl, egyszerűen vízben megfőzöm és turmixolom. Persze lehetne előtte pici olajon párolni, vagy akár zabtejszínnel ízesíteni, de nekem így is finom. Édes és csípős, tökéletes párosítás, akár a méregtelenítés időszakában is.


Hozzávalók: 
  • 1 póréhagyma 
  • 1 újhagyma 
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • 1 kisebb batáta 
  • só, bors, chili 
  • 2 levél medvehagyma a tetejére 

Elkészítés: 
  1. A hagymákat és a batátát tisztítom és darabolom. 
  2. Kevés vízbe felteszem főzni, fűszerezem. A végén botmixerezem vagy turmixolom. 
  3. A tetejét megszóróm friss medvehagymával.