2014. augusztus 5., kedd

Töltött aszalt meggy

Rengeteg meggyünk lett, így jócskán aszaltam is. Egy kicsit időigényes az elkészítése, de nagyon dekoratív és finom csemege kerekedik belőle. Csak egy baj van vele, hamar elfogy.


Hozzávalók:
  • 2 marék aszalt meggy
  • 1 marék áztatott, szárított mandula
  • 1 evőkanál méz
  • kakaópor, kókusz, szezámmag
Elkészítése:
  1. Az aszalt meggynek a mag helyére tegyünk egy mandula darabot.
  2. Langyosítsunk meg egy kevés mézet, majd öntsük a meggyre. Forgassuk jól össze, hogy a méz jól bevonja mindenütt a meggyet.
  3. Ezután forgassuk kedvünk szerint kakaóporba, kókuszba vagy szezámmagba. Nekünk a kakaós ízlett a legjobban.
Jó étvágyat!