2014. augusztus 21., csütörtök

Spagettis paradicsomragu

Nagyon egyszerű étel, csak egy kis előkészületet igényel. Nyáron, a paradicsomszezonban gyakran készítem ebédre, de vacsorára is nagyon finom. Kellemesen zaftos, savanykás... szóval kipróbálásra érdemes.


Hozzávalók:
  • fél kiló paradicsom adagonként (vegyesen sárga, koktél, lucullus, fürtös paradicsom)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 kis marék friss bazsalikom és oreganó
  • 2-3 szál rozmaring
  • 1 kis marék friss spenót (elhagyható)
  • 1 teáskanál kókuszvirágcukor
  • 1 kávéskanál só
  • bors
  • 10 dkg gluténmentes (kukorica) spagettitészta (adagonként)
Elkészítése:
  1. A paradicsomokat vágjuk fel kisebb darabokra (2-4 fele, vagy akár 6 fele is).
  2. Tegyük egy tepsibe. és reszeljük hozzá a fokhagymát. Locsoljuk meg az olajjal és az ecettel, és mehet hozzá a kevéske kókuszvirágcukor is.
  3. Adjuk hozzá a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tegyük be az előmelegített sütőbe úgy fél órára.
  5. A végén adjuk hozzá a széttépkedett spenótot, és még toljuk vissza a sütőbe úgy 10 percre.
  6. Sós vízbe főzzük ki a spagettitésztát, de kölessel is finom.