2014. július 1., kedd

Kókuszos tápióka puding meggyes-barackos szósszal

A tápiókagyöngy kiválóan használható pudingok készítésénél, és mivel az íze semleges, így bármivel kombinálható. Természetesen, most szezonálisan a barack és a meggy volt soron.


Hozzávalók (4 adag): 
  • 10 dkg tápiókagyöngy
  • 7 dl kókusztej (kókuszreszelékből is készíthetünk) 
  • 2-3 evőkanál természetes édesítő, pl. datolyapaszta, kókuszvirág cukor, méz 
  • 1 teáskanál vanília 
  • 2 evőkanál kókuszliszt 
  • 2 evőkanál mogyoróliszt 
Gyümölcsszósz:
  • 20 dkg meggy 
  • 20 dkg őszibarack 
  • 1 evőkanál útifű maghéj vagy chia mag
  • fahéj 
Elkészítése: 
  1. Áztassuk be a tápióka gyöngyöt kb. fél órára a kókusztejbe, majd tegyük fel főni. 
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Kb. 5 perc alatt pudingszerű állaga lesz. 
  3. Egy pohárba kanalazzunk bele a kókuszos pudingból, majd tegyük a tetejére a gyümölcsszószt. (De akár több rétegbe is készíthetjük.)