A tápiókagyöngy kiválóan használható pudingok készítésénél, és mivel az íze semleges, így bármivel kombinálható. Természetesen, most szezonálisan a barack és a meggy volt soron.
Hozzávalók (4 adag): - 10 dkg tápiókagyöngy
- 7 dl kókusztej (kókuszreszelékből is készíthetünk)
- 2-3 evőkanál természetes édesítő, pl. datolyapaszta, kókuszvirág cukor, méz
- 1 teáskanál vanília
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 2 evőkanál mogyoróliszt
Gyümölcsszósz:
- 20 dkg meggy
- 20 dkg őszibarack
- 1 evőkanál útifű maghéj vagy chia mag
- fahéj
Elkészítése:
- Áztassuk be a tápióka gyöngyöt kb. fél órára a kókusztejbe, majd tegyük fel főni.
- Adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Kb. 5 perc alatt pudingszerű állaga lesz.
- Egy pohárba kanalazzunk bele a kókuszos pudingból, majd tegyük a tetejére a gyümölcsszószt. (De akár több rétegbe is készíthetjük.)