2014. július 3., csütörtök

Barackos sárgadinnye krémleves

A sárgadinnyét vagy nagyon szereti valaki, vagy nem. A családunkban ez az arány 2:3. Ketten szeretjük, a kicsi lányom, és én. 


Hozzávalók (2 főre): 
  • 1 sárgadinnye 
  • 2 őszibarack 
  • 1/2 avokádó 
  • ízlés szerint természetes édesítő, pl. kókuszvirág cukor, méz 
  • bio citrom leve 
  • kevés növényi tej 
  • vanília 
Elkészítése: 
  1. Először is a dinnye külsejét alaposan tiszítsuk le. Én em-bios vízbe is be szoktam áztatni. 
  2. Vágjuk ketté a dinnyét, majd a magját szedjük ki belőle. 
  3. Kanállal szedjük ki a dinnye húsát úgy, hogy azért maradjon kb. 3-4 mm vastag a héján. 
  4. A kiszedett dinnyét a barackkal és a többi hozzávalókkal turmixoljuk krémesre, majd töltsük vissza a dinnye héjába. A tetejét megszórhatjuk friss gyümölcsökkel. 
Jó étvágyat!