2014. július 9., szerda

Nutellás barackos muffin

Ez a muffin egy ismerősöm receptje alapján készült. Igaz, hogy az körtés volt, és búzaliszttel készült, és csoki sem volt benne. Ez már csak így van. Találok egy receptet, és mire elkészítem, egészen más lesz belőle. De gondolatindítónak kiváló.

Az elkészítése során volt egy kis malőr, mert én csokiforgácsot akartam beletenni, amit szépen bele is reszeltem. Csak a forró tejbe! Úgyhogy az szépen elolvadt, így lett belőle a nutella. Na de nem baj, így is finom lett. De legközelebb tényleg csokiforgács kerül bele.


Hozzávalók:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 5 dkg mogyoróliszt
  • 1 tesákanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 4 dkg pirított, durvára vágott mogyoró
  • 4 dkg csokoládé forgács
  • 2 dl növényi tej
  • 5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 20 dkg sárgabarack kis kockára vágva

Ugyen, mint minden muffin készítésénél van száraz és nedves hozzávaló. Ezeket külön összekeverjük, majd egybe is összedolgozzuk. Figyeljünk arra, hogy ne keverjük túl.

Előmelegített sütőben, 160-180 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.