2014. július 28., hétfő

Mentás zöldborsó krémleves

A múlt héten a Django-ban ettük ezt a mentás zöldborsó krémlevest, ami szerintem minden barátom tetszését elnyerte. Így gyorsan rekonstruáltam, és ez lett belőle.  


Hozzávalók: (1 főre) 
  • 1 kis hagyma apró kockára vágva 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 csésze zöldborsó 
  • 2-3 levél mentalevél
  • szerecsendió 
  • kevéske petrezselyem levél 
  • 1 teáskanál kókuszolaj 
  • só 
Elkészítése: 
  1. A hagymát a kókuszolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a zöldborsót és a fokhagymát is belereszelem. Rövid ideig együtt sütöm. 
  2. Felöntöm egy kevéske vízzel, és kb. 10 perc alatt megfőzöm. Sózom. Hozzáadom az apróra vágott menta és petrezselyem levelet. 
  3. És most jöhet a botmixer vagy a turmix. Reszelek bele egy kevéske szerecsendiót. 
Ugye milyen egyszerű? Már tálalhatjuk is.