2014. július 9., szerda

Feketeerdő pohárkrém

Két meggyfánk van, hááát, annyi rajta a meggy, hogy két hete csak meggyel foglalkozom. Lett belőle befőtt, aszalt meggy, a fagyasztóba is került, és még a lekvár hátra van. No de közben a sütibe is kerül belőle. 

Ez a pohárkrém gyorsan elkészült még ebédre, viszont csak az uzsira ettük meg. Jót tett neki az állás, finom volt.


Hozzávalók (5 adag)
Tészta morzsa:
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg datolya
  • 2 evőkanál kakaópor
Meggykrém:
  • 40 dkg magozott meggy
  • 1 teáskanál agar-agar
  • 2 teáskanál természetes édesítő, pl. datolyapaszta, kókuszvirág cukor, méz
Csokikrém:
  • 3 banán
  • 1 avokádó
  • 1 evőkanál kakaópor
"Tejszín"krém:
  • 10 dkg kesudió
  • 1 banán
  • citrom leve
  • 2 teáskanál méz
  • 1 dl víz
Elkészítése:
Turmixoljunk mindent össze, persze-külön külön. A meggykrém esetében a meggyet turmixoljuk össze darabosra, és szűrjük le a levét.  Forraljuk fel, és tegyük hozzá az agar-agart. Ezután mehet bele a darabos meggy és a méz is.

Tegyünk a pohárba:
  • 2 evőkanál tészta morzsa
  • 1 evőkanál meggykrém, 1 evőkanál csokikrém (egymás mellé téve)
  • 2 evőkanál tejszín krém
az előzőeket ismételjük meg.