2014. június 21., szombat

Zöldséges gombaragu petrezselymes burgonyával

Egy ilyen ragus ételeknél nem kell nagy dologra gondolni. Kedvenc zöldségeinket használva változatossá tehető ez a főétel. Sőt, a köret is variálható, akár rizzsel is elkészíthető.


Hozzávalók (2 főre)
  • 1 csésze darabolt zöldség (én sárgarépát és brokkolit használtam)
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz rizstejszín
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • só, bors, zöldségleves-kocka
  • 1-2 evőkanál zabliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
Köret:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
  1. A hagymát a kókuszolajon dinszteljük meg, reszeljük hozzá a fokhagymát is.
  2. Adjuk hozzá a sárgarépát, majd a feldarabolt gombát, és pirítsuk kb. 5 percig.
  3. Öntsünk rá egy kevés vizet, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük.
  4. Tegyük hozzá a brokkolit is. Én ekkor már nem főzöm sokáig, hogy a brokkoli ropogós maradjon.
  5. Habarjuk be a zabliszttel és a rizstejszínnel, és főzzük össze.
  6. A petrezselymet a végén adjuk hozzá, épp csak rottyantsuk össze.

A körethez legjobb az újburgonya, melyet csak kefével kell megtisztítani. Sós vízben főzzük meg, de ne teljesen puhára! Tegyünk egy serpenyőbe kókuszolajat, majd pirítsuk meg benne a burgonyát. A végén szórjuk meg a petrezselyemmel.

Jó étvágyat!