2014. június 19., csütörtök

Kókuszos-meggyes muffin csokireszelékkel

A muffin az egy olyan édesség, ami jöhet bármikor. A nagylányom már önállóan is meg tudja sütni ezeket, csak egy baj van vele... nem szeret elmosogatni utána. Mondtam is neki, csak akkor süthetsz, ha utána nem marad mosatlan. Azért így is neki szokott állni.


Hozzávalók:

Száraz összetevők:
  • 25 dkg liszt (zabliszt és teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • kb. 5 dkg csokireszelék
  • késhegynyi vanília
  • csipet só
Nedves összetevők:
  • 12 dkg méz (kókuszvirágcukor)
  • 12 dkg kókuszolaj/vaj
  • 15 dkg magozott meggy
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 evőkanál őrölt arany lenmag 2 evőkanál vízzel elkeverve (a tojást helyettesíti)
Elkészítése:
  1. A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd külön a nedveset is. Laza mozdulatokkal dolgozzuk össze a kettőt. 
  2. A kókuszkrém dobozában van két kis csomag kókuszkrém. Az egyikre van szükség. Tegyük egy pohárba, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 dl legyen belőle.
  3. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a 12 db-os muffin formába osszuk szét a masszát. Jó tele lesz, de nem baj.
  4. Süssük kb. 25 percig. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, mert egy kicsit porhanyós még melegen. De nagyon finom ám!!
Jó étvágyat!