2014. június 2., hétfő

Csicseriborsós piláf

Nemrég a csapatépítőn volt lehetőségem az eredeti Pálma féle piláfot megkóstolnom. Nagyon finom volt, bár ebben is sok lehetőség rejlik attól függően, hogy milyen zöldséget teszünk bele.


Hozzávalók:
  • 1 bögre barna rizs
  • 1 bögre éjszakára beáztatott csicseriborsó
  • 1 marék mazsola
  • 1 nagy hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kb. 30 dkg csíkokra vágott káposzta, répa, zöldség, zeller
  • só, bors, chili, curry, római kömény, gyömbér
  • 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
  1. A hagymát és a fokhagymát szeletekre vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát és a köményt. Tovább pirítjuk.
  2. A megmosott barnarizst hozzákeverjük (ezzel is pirítjuk), majd felöntjük 3x mennyiségű vízzel. Hozzátesszük a csicseriborsót és a mazsolát is. Fűszerezzük.
  3. Kb. 1/2 óra elteltével hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és ellenőrízzük a fűszerezést. Még 1/2 óra főzés, és tálalható is.