2014. június 14., szombat

Cseresznyés-barackos csokis pohárkrém

Délutáni nasira nincs jobb és egyszerűbb egy ilyen pohárkrémnél. Sok sok gyümölcsre van szükség, melyeket kedvünk szerint variálhatunk. A krémek között egy kis kókuszos morzsa is van, mely kellemesen ropogóssá teszi azt.


Hozzávalók (5 adag):

Kókuszos morzsa:
  • 15 dkg áztatott, szárított mandula
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg hajdinacsíra
  • 1 evőkanál mandulakrém/mogyorókrém
  • pár csepp citromolaj
  • vanília
Csokis avokádókrém:
  • 1 nagy érett avokádó
  • 2 érett banán
  • vanília
  • méz ízlés szerint
Gyümölcskrém
  • 50 dkg őszibarack
  • 20 dkg cseresznye
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • fahéj, vanília
Tetejére: cseresznye, csokiforgács

Elkészítése:
  1. Készítsük el a morzsát. A hajdinacsírát a végén keverjük hozzá.
  2. A csokis avokádókrémnek is csak egy botmixer kell. 
  3. A barackot hámozzuk meg, és turmixoljuk össze. A cseresznyét kis darabokra vágjuk, és hozzákeverjük.
  4. Egy pohárba tegyünk 1 evőkanál morzsát, rá 1-1 evőkanál csokikrémet és barackrémet. Ezt ismételjük addig, míg minden elfogy.
  5. A tetejére kis darabokra vágott cseresznye kerül, és egy kis csokiforgács.