2014. április 4., péntek

Zöldséges hajdinaleves

Szeretem az egyszerű leveseket. Ez hasonlít a hagyományos karfiol leveshez, csak nem galuskát teszünk hozzá, hanem hajdinát.



Hozzávalók (4 főre): 
  • 1 kisebb vöröshagyma félholdra szeletelve 
  • 1 sárgarépa negyedholdra szeletelve 
  • 6-7 rózsa karfiol 
  • 10 dkg hajdina (ne pirított legyen, hanem zöld) 
  • himalája só
  • borsikafű
  • házi ételízesítő 
  • hidegen sajtolt olaj (én kókuszolajjal szoktam készíteni) 
Elkészítése: 
  1. Az olajon és pici vizen megpirítjuk a hagymát, majd a sárgarépát. 
  2. Felöntjük vízzel, és felfőzzük. 
  3. Hozzáadjuk a karfiolt és félig megfőzzük. Fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk az átmosott hajdinát, és készre főzzük. 

Fogyasztás előtt a tetejét petrezselyemmel szórjuk meg.