2014. április 4., péntek

Vöröslencsés tészta. Hamis "krumplistészta"

Gyerekkoromban nagyon sok krumplis tésztát ettem. Ennek a makrobiotikus változata ez az egyszerű étel. Gyorsan elkészül, nagyon finom. Ha kukorica tésztából készítjük, akkor gluténmentessé tudjuk tenni az ételt.

lencse-teszta


Hozzávalók (2 fő): 
  • 15 dkg vöröslencse 
  • 1 petrezselyemgyökér, félhold alakúra szeletelve 
  • 1 sárgarépa, félhold alakúra szeletelve 
  • 2-3 gerezd fokhagyma, pici kockára vágva 
  • pirospaprika, só 
  • 20 dkg nagykocka, fodros tészta 
  • 1 kis fej hagyma, félhold alakúra szeletelve 
Elkészítése:
  1. A megtisztított és feldarabolt zöldségeket a fokhagymával és az átmosott vöröslencsével feltesszük főni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy nehogy leves legyen belőle, de figyeljünk arra, hogy a lencse a főzés során megdagad. Fűszerezzük. 
  2. Ha jól megfőtt, botmixerezzük össze. 
  3. Közben kevés kókuszolajon dinszteljük meg a hagymát. 
  4. Bő, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd keverjük a lencsepüréhez. Tegyük hozzá a dinsztelt hagymát is. 
  5. Egy picit süssük össze. 
  6. Figyeljünk arra, hogy a tészta felszívja a zaftos lencsét, ne legyen száraz. A legjobb az, ha azonnal fogyasztjuk. 
 Préselt salátával kínáljuk.

Jó étvágyat!