2014. április 4., péntek

Préselt saláta

Ezeket a préselt salátákat a makrobiotikus konyha szinte mindennap kínálja a főételek mellé. Nincs konkrét recept, bármilyen zöldséggel készíthető. Gyakran azok kerülnek a salátába, amelyek az ételkészítés során kimaradtak.

makro-salata
Variációk gyors préselésű saláta készítésére: 
  • Kínai kel - sárgarépa - sós uborka 
  • Kínai kel - alma- lilahagyma 
  • Kínai kel - sárgarépa - alma 
  • Édes fejeskáposzta - sós uborka - kínai kel 
  • Jégcsapretek - káposzta - sós uborka 

Elkészítése: 
  1. Szeleteljük fel vékonyan az alapanyagokat. 
  2. Adjunk hozzá kevés sót, és kézzel gyúrjuk össze. Vagy rétegezzük, és a tetejére tegyünk egy tányért, erre pedig egy nehezéket. 
  3. A só és a préselés hatására megindul az erjedés. 
  4. Kb. fél óra múlva tálalhatjuk is. De 2-3 nap után finomabb lesz.