2014. április 4., péntek

Hamis burgonyapüré

A makrobiotika nem használ burgonyát, így a burgonyapüré egy különleges változata ez a köret. Laktató és az ételtársításoknak is megfelel. Azért ne várjuk el, hogy krumpli íze legyen, de az állaga és a kinézete miatt nevezhetjük így is. Szerintem finom.

hamis-burgonyapure

Hozzávalók: 
  • 20 dkg karfiol rózsáira szedve 
  • 1 vöröshagyma felkockázva 
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér félhold alakúra vágva 
  • 15 dkg köles (alaposan átmosva) 
  • 7 dl víz 
  • só 


Elkészítés: 
  1. A sós vízben a karfiolt a hagymával félig puhára főzzük (kb.10 perc), majd hozzáadjuk a kölest. 
  2. Még kb. 20 percig főzzük, hogy a köles teljesen megpuhuljon. Botmixerezzük. Díszíthetjük petrezselyemzölddel vagy medvehagymával. 

Jó étvágyat!