2014. április 4., péntek

Édes köles reggeli

Ez egy egyszerűen elkészíthető gluténmentes reggeli, a köles lúgosító hatásai kiválóan érvényesülnek. Egy alap, többféle variáció. Tökéletes választás! 

koles-kasa

Hozzávalók (2 fő): 
  • 10 dkg köles (kb. fél csésze, ehhez 2,5x mennyiségű víz kell) 
  • kb. 2,5-3 dl víz 
  • 2,5 dl mandulatej (én házilag készítem)
  • kis marék aszalt gyümölcs 
  • kis marék olajos mag
  • 1-2 evőkanál riszszirup/agave szirup/méz vanília 
  • csipet szezámsó 
Elkészítése:
  1. Az átmosott kölest egy csipet szezámsóval és az aszalvánnyal vízben megfőzzük (kb. 10-15 perc). 
  2. Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd hozzáadjuk a mandulatejet. 
  3. Ízesítsük citromlével, citromolajjal és a fahéjjal. 
  4. Közepes lángon kb. 5 percig főzzük össze az ízeket. 
  5. Tálaláskor szórjuk meg az olajos maggal. 
Kellemesen lágy kását kapunk. A citromlé/olaj helyett kakaóporral is megszórhatjuk, igazi tejbegríz hatása, illata lesz. De darált mákot is tehetünk a tetejére.

 Jó étvágyat!