Nagyon szeretem a kekszeket, hétvégén gyakran sütők. Így a következő hétre lesz mit csomagolni a gyerekeknek uzsonnára. A osztálytársaknak is nagyon ízlik, sokszor a gyermekeim éhesen jönnek haza.
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg kókuszvirág cukor vagy méz
- 1 tojás
- 20 dkg zabliszt
- 20 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg mazsola vagy áfonya (de került már bele aszalt sárgabarack is)
- 1/2 csoki apró darabokra vágva
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 mk. vanília, fahéj
- csipet só
- A tojást habosra keverjük a mézzel vagy a cukorral, majd hozzádolgozzuk a puha vajat.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
- A tepsibe teszünk egy zsírpapírt, majd a masszából kis gombócokat formálunk, amit villával lelapítunk.
- Előmelegített sütőbe, 180 fokon megsütjük.
- Várjuk meg, hogy a tepsiben kihüljön, szépen összeáll.
A tetejére készíthetünk egy csokimázat, ami isteni ízt ad neki.
- olvasztott csoki
- narancsolaj
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd hozzátesszük a narancsolajat. Rácsorgatjuk a kekszekre, és hagyjuk kihűlni. Pár óra alatt szépen megkeményedik a csoki rajta.