2014. március 3., hétfő

Gluténmentes mazsolás zabkeksz narancsos csokiöntettel

Nagyon szeretem a kekszeket, hétvégén gyakran sütők. Így a következő hétre lesz mit csomagolni a gyerekeknek uzsonnára. A osztálytársaknak is nagyon ízlik, sokszor a gyermekeim éhesen jönnek haza.


Hozzávalók:
  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg kókuszvirág cukor vagy méz
  • 1 tojás
  • 20 dkg zabliszt
  • 20 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg mazsola vagy áfonya (de került már bele aszalt sárgabarack is)
  • 1/2 csoki apró darabokra vágva
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 mk. vanília, fahéj
  • csipet só
Elkészítése:
  1. A tojást habosra keverjük a mézzel vagy a cukorral, majd hozzádolgozzuk a puha vajat.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
  3. A tepsibe teszünk egy zsírpapírt, majd a masszából kis gombócokat formálunk, amit villával lelapítunk.
  4. Előmelegített sütőbe, 180 fokon megsütjük.
  5. Várjuk meg, hogy a tepsiben kihüljön, szépen összeáll.
A tetejére készíthetünk egy csokimázat, ami isteni ízt ad neki.
  • olvasztott csoki
  • narancsolaj
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd hozzátesszük a narancsolajat. Rácsorgatjuk a kekszekre, és hagyjuk kihűlni. Pár óra alatt szépen megkeményedik a csoki rajta.