Ez a recept azért rendkívüli, mert sokoldalúan fel lehet használni. Vagy egyszerűen kekszet töltünk meg vele, de lehet egy pohárkrém vagy egy torta krémje is, de önmagában is nagyon finom. Tehetjük a reggeli kásánkhoz, müzlinkhez vagy akár a Kolláth reggelinkhez is. Elkészítése egyszerű, érdemes dupla adaggal indítani, mert úgy jártok mint én: volt, nincs... már az újabb adag csücsül a hűtőben.
- 30 dkg alma (nem hámoztam meg, csak a magházát vágtam ki)
- 2-3 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál fahéj
- 1/2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, akkor legalább szegfűszeg kerüljön bele)
- csipet só
- 1 dkg chia mag
- 6 dkg datolya
- 2 dkg goji
- A datolyát daraboljuk fel, és a gojival együtt áztassuk be. De éppen csak annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje. Hagyjuk pár órát állni, hogy jól megpuhuljon.
- Az almát az áztatott aszalványokkal és a chia maggal együtt pépesítsük (turmixgéppel vagy késes darabolóval)
- Fűszerezzük, jól dolgozzuk össze, és tölthetjük is üvegbe.
Jó étvágyat!