Hagyományos erdélyi étel a puliszka (kukoricagánica, kukoricamálé, ganca, sült változata a görhe, polenta elnevezés olasz eredetű), mely kukoricadarából készült. Hagyományosan pici sóval vízben főzték meg keményre, majd ezt feldarabolták, és tejjel kínálták.
Én viszont egy kicsit megreformáltam, hogy a gyerekeim is szívesen egyék reggelire. Többnyire köleslisztet is teszek hozzá, így az íze selymesebb lesz.
Hozzávalók: - 1 bögre (2,5 dl) kukoricadara+darált köles vegyesen
- kb. 5 dl víz
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- kis marék aszalt gyümölcs (pl. mazsola)
- csipet só
- A vizet felteszem főni a kókusszal, mazsolával és 1 csipet sóval.
- Hozzáöntöm a darát és folyamatosan keverem.
- Kb. 10 perc alatt elkészül a kása.
- Egy tányérba kiszedem, és megcsorgatom 1 teáskanál mézzel/juharsziruppal. Szórok rá még kókuszt, csokireszeléket vagy kakaóport.