2014. február 5., szerda

Csicseriborsós köles(kása)

Nagyon szeretem a csicseriborsót, a hüvelyesek közül ez a kedvencem. Könnyebben emészthető, itt írtam kedvező élettani hatásáról. Ez az étel gyorsan kész van, ha van előre főzött borsó. A képen látszik, hogy a borsó ki van csírázva. Már jártam így máskor a lencsével, csak most áztatás után a hűtőbe tettem be. Pár nap múlva vettem észre, hogy kicsírázott. Ezt főztem meg babérleveles vízbe.


Hozzávalók (2 fő)
  • 1 nagy hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa kis kockára vágva
  • 1/2 karalábé kis kockára vágva
  • 1 csésze brokkoli kis darabokra szedve
  • 1 csésze főtt csicseriborsó
  • 1 csésze átmosott köles
  • só, chili, házi ételízesítő
Elkészítése:
  1. A hagymát és a reszelt fokhagymát kevés kókuszolajon megpirítom, majd hozzáadom a répát és a brokkolit. 
  2. Pár percig együtt sütöm, majd hozzáöntöm a megfőtt csicseriborsót kb. 2 csésze főzővízzel. 
  3. Ezután beleteszem a kölest is és fűszerezem. Kb. 10 perc alatt meg is puhul. 
Figyeljünk arra, hogy ne legyen száraz, ha szükséges pótoljuk a borsó főzővizével. Fedő alatt hagyjuk még egy picit párolódni.