2014. január 2., csütörtök

Vegán palacsinta: minden mennyiségben

A palacsintát szerintem minden gyerek szereti. Az enyémek is. Mindegy, hogy kakaós, túrós, lekváros, nutellás vagy almás, a lényeg a palacsinta. Nem kell hozzá sok dolog, de egy jó serpenyő mindenképp.


Hozzávalók (kb. 20 db):
  • 50 dkg liszt (TK tönköly és BL 80-as 70:30 arányban)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1-2 csipet só
  • 1/3 kávéskanál vaníliapor
  • 1 teáskanál kókuszvirágcukor
  • 2 dl növényi tej
  • szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál olívaolaj

A liszthez hozzátessszük a sót, cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, majd a tejet. Ezek után annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztánk legyen. Majd az olajat is hozzákeverem. Hagyom pihenni a tésztát egy rövid ideig.

A serpenyőt kikenem pici olajjal, felforrósítom, és kisütöm a palacsintákat.