A palacsintát szerintem minden gyerek szereti. Az enyémek is. Mindegy, hogy kakaós, túrós, lekváros, nutellás vagy almás, a lényeg a palacsinta. Nem kell hozzá sok dolog, de egy jó serpenyő mindenképp.
- 50 dkg liszt (TK tönköly és BL 80-as 70:30 arányban)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1-2 csipet só
- 1/3 kávéskanál vaníliapor
- 1 teáskanál kókuszvirágcukor
- 2 dl növényi tej
- szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál olívaolaj
A liszthez hozzátessszük a sót, cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, majd a tejet. Ezek után annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztánk legyen. Majd az olajat is hozzákeverem. Hagyom pihenni a tésztát egy rövid ideig.
A serpenyőt kikenem pici olajjal, felforrósítom, és kisütöm a palacsintákat.