2014. január 18., szombat

"Retkes" káposztasaláta

Ennek a salátának a lényege a többféle retek. Szokásosan, avokádóval készítettem, nagyon finom magában, vagy főtt étellel társítva is. Tegnap lecsós rakott krumplival ettük ebédre, mind elfogyott.


Hozzávalók:
  • 1 kisebb vajretek
  • 2-3 piros retek
  • 1 marék retekcsíra (nekem most vegyesen volt lencse-retek csíra)
  • 4 marék édes káposzta
  • 1 hagyma, vagy 2-3 újhagyma
  • 1 puha avokádó
  • só, bors, citromlé
Elkészítése:
  1. Mindent daraboljunk, illetve reszeljünk kisebb darabokra. 
  2. Gyúrjuk hozzá a puha avokádót, és fűszerezzük. 
  3. A végén keverjük hozzá a retekcsírát. Kellemesen csípős íze lesz.

Jó étvágyat!