2014. január 2., csütörtök

Hagymás lepcsánka avokádós káposzta salátával

Ma a gyerekeknek köles körözött volt vacsorára. A párom nem nagyon szereti a kenőkéket, így készítettem neki lepcsánkát salátával. Gyerekkorában sokszor evett ilyet, én egy kicsit megreformáltam. Így is ízlett neki.


Hagymás lepcsánka (4 főre):
  • 50 dkg krumpli nyersen lereszelve
  • 2 nagyobb hagyma vékony szeletekre vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb.15 dkg zabliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • só, bors, petrezselyem
  • annyi víz, hogy sűrű nokedli állagot kapjunk (kb. 2 dl.)

Kevés kókuszzsírt teszünk a serpenyőbe, majd kis halmokat rakunk a tésztából. Pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Avokádós káposzta saláta (2 fő)
  • kb. 1/4 fej káposzta kis darabokra vágva
  • 1 hagyma kis kockára vágva (tettem hozzá újhagymát is)
  • 1/2 kígyóuborka kockára vágva
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • 1/2 érett avokado
  • citromlé
  • só, bors
Összekeverjük őket, és kész is.

Jó étvágyat!