2014. január 29., szerda

Grillezett batáta pirított gombával

Itt már írtam arról, hogy mi is a batáta. Én nagyon szeretem, kellemesen édes íze van, jól lehet fűszerezni. Ennél az ételnél a legtöbb idő, a rizs elkészítése, de akár karfiol rizs is készíthető, így fél óra alatt szinte tálalni is lehet.


Nézzük a receptet:
  • 1 kg batáta
  • a batáta fűszerezése: 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, rozmaring, bazsalikom, kevés olaj
  • 0,5 kg gomba
  • 2 hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • gombához: petrezselyem, só, bors
Elkészítése:
  1. A batátát hámozzuk meg, és vékonyan szeleteljük fel. (Szoktam répát is hozzá szeletelni, és együtt grillezni). Fűszerezzük be reszelt fokhagymával, sóval, borssal, és olasz fűszerekkel. Kevés olajat locsoljunk rá, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni úgy 20 percig. 
  2. Majd kevés kókuszolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd pár perc alatt pirítsuk meg a batátát. Figyeljünk arra, hogy ne égjen meg a fűszer rajta!
  3. Közben a gombát készítsük elő (tisztítás, szeletelés). 1-2 ek. kókuszolajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük hozzá a gombát. Fűszerezzük és süssük össze. A végén keverjünk hozzá friss petrezselymet.

Főtt barna rizzsel vagy nyers karfiol rizzsel tálaljuk.