2013. december 18., szerda

Vegán chilis bab

Sokan úgy gondolják, hogy a chilis bab csak hússal finom. Hát most kijelenthetem, hogy ez nem így van. Én nem egy gyors receptet fogok most ajánlani nektek, ugyanis és nem használok sem konzerv babot, sem chilis bab tasakos alapot sem. Ez az étel mentes minden E számtól, ami az előzőekről nem mondható el.


Hozzávalók:
  • 0,5 kg beáztatott vörös bab
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl paradicsomlé
  • 1 paprika
  • 20 dkg mirelit kukorica (nyárom frissen morzsolt)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • chili, pirospaprika, kömény, só, bors, babérlevél, olasz fűszerkeverék
Elkészítése:

A babot kb. 10 órára beáztatjuk, majd leöntjük róla az áztató vizet. Ezután friss vízben babérlevéllel nem teljesen puhára főzzük (kb. 1 óra). Sót a főzés végén tegyünk hozzá.

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, a fűszereket, és belenyomjuk a fokhagymát. Figyeljünk a chili csípősségére!

Hozzáadjuk a babot, kukoricát és a paradicsomlevet. Kb. 15 perc alatt összefőzzük az ízeket.

Főtt barna rizst vagy főtt kölest tálalhatunk hozzá.