2013. december 16., hétfő

Spenótos köleskása

Egy újabb vacsora ötletet hozok nektek, egy sós köleskása. Volt még itthon egy marék spenótom, és mostanában nagyon szeretem a csípős indiai fűszerezésű ételeket.


Hozzávalók:
  • 1 hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa gyufaszálra szeletelve
  • 1 kis petrezselyem gyufaszálra szeletelve
  • 1 marék spenót
  • 10 dkg köles
  • kis marék előfözött csicseriborsó
  • curry, chili,só, bors
  • kókuszolaj
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés kókuszolajon megdinsztelem. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet és az átmosott kölest. Pirítom egy kicsit, és felöntöm vízzel (vagy a csicseriborsós főzővízzel). Fűszerezem. Mikor majdnem kész, hozzákeverem a csicsetiborsót. Még vagy 5 percig főzöm. A spenótot csak a legvégén keverem hozzá. Lazíthatjuk az állagát egy kis zabtejszínnel.