A karácsonyi sok édesség után egy kis sósra vágytunk. Gyorsan elkészült, 1 óra múlva már ropogtatták is a gyerekek.
- 45 dkg liszt (70% teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 30% fehér tönkölyliszt)
- 20 dkg puha bio vaj
- 2 teáskanál himalája só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóma
- kb. 2 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma reszelve, kevés vízzel elkeverve
- tetejére: sajt, szezámmag, napraforgómag
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a sót. Annyi joghurtot adok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak.
Legalább fél órára a hűtőbe teszem pihenni.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtom, és megkenem a fokhagymás vízzel. Erre szórok magokat és reszelt sajtot.
Derelyevágóval kb. kisujjnyi csíkokat vágok, és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15-20 perc alatt kisütöm.
Derelyevágóval kb. kisujjnyi csíkokat vágok, és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15-20 perc alatt kisütöm.