2013. december 29., vasárnap

Sajtos-fokhagymás stangli

A karácsonyi sok édesség után egy kis sósra vágytunk. Gyorsan elkészült, 1 óra múlva már ropogtatták is a gyerekek.


Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt (70% teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 30% fehér tönkölyliszt)
  • 20 dkg puha bio vaj
  • 2 teáskanál himalája só
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóma
  • kb. 2 dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve, kevés vízzel elkeverve
  • tetejére: sajt, szezámmag, napraforgómag

Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a sót. Annyi joghurtot adok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak.

Legalább fél órára a hűtőbe teszem pihenni.

A tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtom, és megkenem a fokhagymás vízzel. Erre szórok magokat és reszelt sajtot.

Derelyevágóval kb. kisujjnyi csíkokat vágok, és előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15-20 perc alatt kisütöm.