Gyerekkorom kedvenc étele volt ez a hagyományos étel. Sokszor került az asztalra, hiszen kevés pénzből nagy adag lett belőle. Én ezt már készítettem teljes kiőrlésű liszttel is, de most kifejezetten gluténmentes ebéd elkészítése volt a célom.
- 25 dkg burgonya
- 10 dkg rizsliszt és kukoricaliszt vegyesen
- 1 ek. zabliszt
- 1 ek. őrölt lenmag kevés vízbe áztatva
- só
- 1/2 ek. kókuszolaj
Dara:
- 1 ek. kókuszolaj
- darált dió
- fahéj
- kókuszvirág cukor
- házi szilvalekvár
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a a többi alapanyagot, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Hosszú, vékony rudakat sodrunk, majd 2-3 cm hosszúra daraboljuk. Ez nem fog főzés során megdagadni. Közben a vizet felforraljuk egy kevés sóval, majd a nudlikat kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, már kész is van.
A darához a kókuszolajon megpirítjuk a diót, megszórjuk fahéjjal, és a kókuszvirág cukorral. Ebbe forgatjuk bele a nudlikat.
5-10 perc hűlés jót tesz neki, mivel ezalatt keményedik a tészta.
Házi cukormentes szilvalekvárral tálaljuk.
Házi cukormentes szilvalekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat