Nemrég vettem különböző szilikonos muffin formákat, így mostanában nyers muffinokat készítek. Ezeket el lehet készíteni tortaként is, hiszen van "tészta" része, gyümölcsös krémje és öntete is. A megadott mennyiség 5 muffinra elegendő. A lányok megettek két két darabot, úgyhogy legközelebb többet készítek.
Tészta:
- 10 dkg mandulaliszt (Én a mandulatejből megmaradt szárazanyagot használtam fel. Kiszárítottam és ledaráltam). De használhatsz mandulaforgácsot is.
- 5 dkg kókuszreszelék (kávédarálón megdaráltam)
- 4 dkg méz (vagy juharszirup)
- vaníliapor
- fahéj
- szegfűszeg
- 2 dkg mandula forgács
Almakrém:
- 2-3 alma kis kockára vágva
- fél citrom leve
- kis reszelt gyömbér
- fahéj
- kevés méz (juharszirup)
Karamell réteg:
- 1 banán (helyette használhatunk datolyát is)
- szegfűszeg
- 2 ek. kókuszolaj
Elkészítése:
- A tészta alapanyagaiból készíts egy gyúrható masszát. Nyomkodd bele szilikonos muffinformába, és tedd a hűtőbe. Vagy ki is lehet szárítani, akkor sokáig eláll.
- Közben készítsd el az almakrémet. A fele mennyiséget botmixerezd össze, és keverd össze a darabos résszel. Ezzel töltjük meg a muffinokat.
- A karamell réteghez csak botmixerezned kell.
Ne sajnáld a fűszereket, jó ízt adnak neki. Kifejezetten a karamell rétegnél nagyon kell az őrölt szegfűszeg. De azért közben kóstolj.
Jó étvágyat!