Nagyon szeretem az egyszerű, és gyors ételeket. Ha reggelire szeretnénk enni, akkor érdemes még este megsütni, így még finomabb is. Az új ételeket a lányaim szokták tesztelni, és nekik ízlett.
Hozzávalók:
- 0,5 kg alma héjastól reszelve
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg áztatott dió, durvára összevágva
- 5 dkg áfonya
- 1 ek. őrölt lenmag
- 1 ek. méz (vegánoknak pl. rizsszirup vagy juharszirup)
- késhegynyi szódabikarbóna
- fahéj, vanília
- tetejére: szeletelt mandula
- aljára: dió, apróra vágva
A zabpehelynél oda kell figyelni, hogy milyen minőségűt vásárolunk. Érdemes elgondolkozni azon, hogy hogyan lehet 0,5 kg zabpehely 200 Ft, míg fél kiló szemes bio zab 500 Ft körül van. Ezek a bolti zabpelyhek többnyire összeragasztott törmelékek. Én többnyire a DM-ben veszek zabpelyhet, vagy frissen pelyhesítem azt.
A hozzávalókat összekeverjük, és legalább 1 óráig állni hagyjuk. Ezalatt a zab felszívja az alma nedvességét. Egy kisebb tepsit kikenünk kevés kókuszolajjal, majd beleszórjuk az apróra vágott diót. Beleöntjük az almás zabot, és a tetejét megszórjuk a szeletet mandulával. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. fél óra alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!